Ама, другари и другарки, не може така! Доблестният меценат на кабинета потроши сума ти грешни корпоративни пари в кампанията на барекоидите – а резултатът е просто плачевен. Леко напомня на всичките милиарди рубли, похабени в Сочи и Крим. И каква стана тя? Уж 11%, велик успех за новопрохождаща коалиция, която да замести умиращия Сидеров, пък всъщност се оказа, че става дума за около 180 000 гласа, зорлем събрани с кюфтета, таблети и маймунджулъци. Не че Реформаторският блок може да се похвали с чак небивал успех, ама без харчове и срамотии постигна на практика същото, за което Цецо Василев лиши семейството си от лято на Сейшелите. На това отгоре тръгна виц, че Ангел Джамбазки бил убедил своите харамии да го изпонапреферират което вероятно би довело до сериозна чернодробна криза сред любителите на бюреци и таблети, пардон, тъбльечи. Честито!

После, защо Газпром и г-н Василев да продължават с крепежа на издихающата правителствена коалиция, когато ДПС и само си е добре, а Станишев, горкият, се оказа инфарктно полуизместен от никому неизвестния другар Момчил Некой си – и то заради преференциалната грешка на няколко хиляди баби, объркани от тънкостите на кюстендилската юридическа школа (представлявана от гения на Маяма Нолова, авторката на нашия славен Изборен кодекс). Междувременно операта „Пръстенът на Сидерунга” бе свалена от сцената при тотална липса на интерес у публиката. Златният пръст на ямболския фюрерчик се оказа обикновено тенеке. Печална гледка е приятел повален – но пък поне няма да му е самотно в политическото небитие, където може да пее тъжни руски балади заедно с агент Гоце. Честито!

Купувахме гласове, другари, продавахме ги… В Делиормана и „дури до Германия” (например във Франкфурт) ДПС мощно контролираше дали чичо Мюмюн гласува за сарайския наследник Местан, либералния дарител на големи хюриети и велики милости. Неграмотни наблюдатели следяха кой коя цифричка на полупрозрачните бюлетини е задраскал. В Бобов дол изборите минаха почти по сопаджийски, за да ни бъде сетне обяснено от мама Пиргова, че миньорът не е интелигент и следователно може спокойно да бъде шантажиран. Така де, не е експерт на прехода, което ме подсеща, че чакам ново съчинение от Достена Лаверн: „Провалите на БСП”. Большой резил, казано на чист български. Не забелязвам красивата младост на симпатични хорица като Сашо Симов и преходната експертка да е имала позитивен ефект върху феновете на БСП. Вероятно когато Станишев осъзнае, че вреди не само на някаква си там презряна България, но и на собствената си скъпа Партия, ще изпадне в хроничен катарзис, заради което пак ще можем да си кажем: честито! А най-нежната лирическа нотка от изборната драма беше, че дебелото, пардон, успялото момче отстъпва мястото си. И добре че стана така, щото инак покрай него можеше да избухнат протести не в София, а вече направо в Брюксел. Я най-добре при мама Ирен за второ парче торта! Да му е сладко и честито!

Ех, умря, изостави ни Стратегът Лилов и не остана кой да даде ум и разум на позитановци (щях да кажа „Бог да го прости”, но религията е опиум за народите). Свръхреформираната Столетница, европеизирана по шушулцовски, не можа да се справи с изборите за европейски Парламент, нищо че водата беше мътна, само като за риболов. Не само Цецо Василев и другарите от ПЕС, но вероятно и самият кремълски властелин няма да бъде доволен. Не знам дали и това не е за „честито”.

Видимият печеливш, нашият любим огнеборец от банкянския Буда-бар,  открито се подигра с невярващо скръбните социалисти. Дали ще му дойде куражът за нещо реално срещу тях или ще продължат да му се услаждат лесната слава на псевдоопозиционен герой и тихият тютюнев бизнес под тезгяха на LaFka-та? Но аз вярвам, вярвам в еволюционната теория, както в Евангелието. Виждаме, че и от маймуната може да стане човек (не и от комуниста), така че защо пък и тиквите да не станат на каляски? Току-виж се окаже, че след смъртта няма живот и БСП най-сетне ще спре да се подвизава като недоумрял таласъм, за общо щастие на Банкя, София и цяла България. Ха честито!

Единствената ми мъка в този иначе прелестен следизборен ден, в който вече като същински еврогейове можем да си отворим едно бело винце, е, че Дружеството за безправие и несвободи продължава да затормозява съществуването на нашите мюсюлмански съграждани. Сега вече на славните сарайски мюзевирлъци ще могат да се насладят и в Брюксел… ех, язък. Не може така. Аман от ДПС. Шегата настрана – както казва колегата Стамболов, Картаген най-сетне трябва да бъде разрушен. От себе си бих добавил – и посипан със сол. 

Comments

comments